De ce e bine să ai un contract de mentenanță pentru website

După ce ai construit un website pentru afacerea ta, acesta trebuie întreținut și actualizat mereu cu noi informații. Sigur, în ziua de azi majoritatea website-urilor sunt construite deasupra unor platforme ce permit proprietarului website-ului să își actualizeze de unul singur conținutul. Totuși, unele companii, inclusiv noi, oferă posibilitatea încheierii unui contract de mentenanță și suport pentru website.

Ce reprezintă un contract de mentenanță / suport

Un contract de mentenanță se încheie de obicei sub forma unui abonament lunar, care are un număr de ore de muncă alocate fiecărei luni. Clientul se obligă să plătească abonamentul la începutul perioadei, indiferent că alege facturarea lunară, trimestrială sau anuală. Furnizorul în schimb are obligația să asigure clientului servicii prompte, indiferent de necesitățile apărute, inclusiv actualizare sau introducere de date sau chiar modificări aduse website-ului. Singura condiție este să nu se depășească numărul de ore alocat pentru luna respectivă. În cazul în care se atinge limita la numărul de ore, la cererea clientului, se poate continua munca necesară, care se va factura extra conform cu contractul încheiat.

Beneficiile unui contract de mentenanță

Acum sunt sigur că te gândești dacă vei avea nevoie de mentenanță. Adică încă un abonament pe care să îl adaugi la toate abonamentele pe care le plătești lună de luna. Stai liniștit, îți prezint eu acum toate beneficiile pe care le poți avea de pe urma unui contract de suport și mentenanță. Astfel, vei putea lua decizia în plină cunoștință de cauză și te poți asigura că ai făcut alegerea cea mai bună.

Cel mai important beneficiu este că website-ul tău va fi actualizat mereu, pentru că oricând vei avea de adăugat informații noi sau de schimbat informațiile actuale, trebuie doar să apelezi la noi și schimbările vor fi făcute în cel mai scurt timp posibil (evident, în termenii contractuali). Aceste informații actualizate nu ajută doar vizitatorii website-ului să aibă acces la informații actualizate la zi, ci ajută și la ranking-ul website-ului, care la rândul lui ajută la clasarea în motoarele de căutare.

Un alt avantaj major al încheierii unui astfel de contract cu noi este și faptul că noi îți vom monitoriza website-ul și astfel vom putea interveni în cel mai scurt timp în cazul unei probleme tehnice, asigurându-ne astfel că website-ul tău nu va avea o perioadă semnificativă de nefuncționare . De asemenea, actualizările necesare vor fi făcute la timp, scăzând astfel șansele ca site-ul tău web să ajungă vulnerabil în fața atacurilor din exterior.

Dacă vei semna un contract de mentenanță și suport, te vei asigura că vei avea prioritate în rezolvarea problemelor, atâta timp cât sunt incluse în orele din contract. Mereu lucrările incluse în contractele de mentenanță vor avea prioritate în fața lucrărilor derulate în momentul respectiv. Binențeles, tariful orar din cadrul contractelor de mentenanță este drastic mai mic decât tariful orar standard. De aici îți poți da seama de un alt avantaj, reducerea costurilor. Indiferent că apelezi la noi fără să ai un abonament lunar sau că îți angajezi pe cineva să facă toate aceste actualizări, e clar că un contract de mentenanță îți reduce costurile. Și îți reduce și timpul în care vor fi rezolvate problemele.

Să nu o mai lungesc, dacă ești interesat de un website, magazin online sau doar de un contract de mentenanță pentru site-ul tău deja existent, ne poți contacta prin una din metodele disponibile AICI. Te așteptăm.

Dacă ți-a plăcut, distribuie și prietenilor tăi:

Te-ar mai putea interesa